Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
60 min.

Crespelles zijn Italiaanse pannenkoeken. Dit is een hartige Crespelle – flensjes gevuld met een mengsel van ricotta, mozzarella, Parmezaanse kaas en spinazie, vervolgens gebakken in een tomatensaus. Dit is een creatie van mij. Je kunt de pannenkoeken zelf met een recept van deze site vullen.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 bossen spinazie
  • 375 gr ricotta
  • 250 gr geraspte mozzarella kaas
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak
  • 6 pannenkoeken

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180°C / gasoven stand 4.

2Verhit de olie in een pan, voeg de goed gewassen spinazie toe en roerbak. Giet heel goed af om alle overtollige water te verwijderen, hak de spinazie fijn en doe in een kom. Voeg de ricotta, mozzarella, Parmezaanse kaas en wat zout en peper toe en meng zeer goed tot alles is gecombineerd.

3Leg de pannenkoeken uit en plaats een royale hoeveelheid van het mengsel in het midden van de pannenkoek, en rol het op. Herhaal met de rest van de pannenkoeken.

4Maak nu de tomatensaus: Bak de ansjovis in een beetje olie tot ze uit elkaar vallen, voeg spekblokjes toe en bak tot het een beetje knapperig is. Voeg de gezeefde tomaten toe en bak tot alles verdikt. Controleer de smaak en voeg zout en peper toe, indien gewenst.

5Vet een ovenschaal in met olijfolie en voeg een laagje saus toe. Plaats de gevulde pannenkoeken er bovenop, bedek dan met de rest van de saus. Bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.

6Laat 5 minuten rusten en serveer met een salade ernaast.

Opbrengst:

2 broodjes