Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
45 min.

Lekker voor de afwisseling. Heerlijk met ahornsiroop of cranberrysaus.


Ingrediënten:

  • 350 gr zoete aardappel
  • 200 gr witte bloem
  • 3 1/2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 350 ml melk
  • 50g gesmolten boter

Bereidingswijze:

1In een middelgrote sauspan met kokend water de zoete aardappel in ong. 125 minuten gaar, maar stevig koken. Afgieten en direct in koud water leggen zodat de schil loslaat. Afgieten, de schil verwijderen, kleinmaken en pureren.

2Bloem, bakpoeder, zout en nootmuskaat in een middelgrote kom zeven. Gepureerde zoete aardappel, eieren, melk en boter in een aparte kom vermengen en dit door de deegmix mengen en tot een beslag slaan.

3Een licht ingevette gridlepan of zware koekenpan op een matig hoog vuur voorverwarmen. Het beslag met volle eetlepels op de ingevette pan scheppen en goudbruin bakken. De pannenkoek keren als de bovenkant begint te bubbelen.

Opbrengst:

8 broodjes