Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Als je van courgettes houdt, is deze vegetarische soep heerlijk. Je kunt hem serveren als lunch, voorgerecht of als lichte avondmaaltijd.


Ingrediënten:

  • 6 courgettes
  • 1 liter vegetarische bouillon (van tablet)
  • 600 ml water
  • 2 takjes dragon
  • 100 ml slagroom
  • nootmuskaat
  • zout en peper

Bereidingswijze:

1Was de courgettes en snijd in 4 mm plakjes. Laat ze koken in de bouillon en water. Haal de courgettes met een schuimspaan uit de pan en leg ze in de kom van de foodprocessor. Pureer ze in 1 minuut fijn.

2Voeg via de invoerbuis de dragonblaadjes toe en voeg dan beetje bij beetje de bouillon weer toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer met een scheutje slagroom en garneer eventueel met nog wat dragonblaadjes.

Opbrengst:

4 broodjes