Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
90 min.

Mijn schoonzus gaf me dit recept. Deze cheesecake is echt fantastisch!


Ingrediënten:

  • 900g roomkaas
  • 300 gr basterdsuiker
  • 2 el maizena
  • 6 eieren
  • 450ml zure room
  • 110g gesmolten boter
  • 1 el vanille-extract

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 230 graden C / gasstand 8. Wikkel de buitenkant van een springvorm van 25cm in met folie.

2Klop in een grote kom de roomkaas, suiker en maïzena tot een glad geheel. Klop de eieren er een voor een door. Klop de zure room en 110 gram gesmolten boter door het mengsel. Roer het vanille- en sinaasappelextract, citroensap, amandel-extract en Amaretto likeur erdoor.

3Om de bodem te maken: Meng kokosmakronen en 150g gesmolten boter. Meng goed door. Doe het grootste deel van het mengsel in de bodem van de springvorm. Giet het kaasmengsel over de bodem, en strooi het resterende bodemmengsel boven op het kaasmengsel.

4Zet de springvorm in een braadslee, en zet in de oven. Vul braadslee met water. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 2 uur staan om stevig te worden. Draai de cheesecake om, zodat de bodem de bovenkant wordt.

Opbrengst:

12 broodjes