Voorbereiding:
265 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
280 min.

Overheerlijke deegballetjes, of ook wel gnocchi, van spinazie, ricotta (een jonge, onrijpe kaassoort) en meel.


Ingrediënten:

  • 500 g spinazie of jonge snijbiet
  • 250 g ricotta
  • nootmuskaat
  • versgemalen peper
  • 3 eieren

Bereidingswijze:

1Was de spinazie en verwijder harde steeltjes. Doe de blaadjes met aanhangend water in een pan, voeg een snufje zout toe en laat ze in circa 5 minuten slinken. Druk zo veel mogelijk vocht uit de spinazie en laat de blaadjes opdrogen op keukenpapier.

2Hak de spinazie fijn. Doe hem in een middelgrote kom en meng er de ricotta, een snufje nootmuskaat en een snufje peper door. Meng er de eieren, 4 eetlepels Parmezaanse kaas en de bloem door. Plaats dit mengsel enkele uren (of een hele nacht) in de koelkast.

3Bestuif uw werkvlak met bloem. Verdeel het spinaziemengsel in stukken en rol elk stuk uit tot slierten. Snijd deze in stukken ter grootte van een kurk.

4Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en draai het vuur laag. Schep een derde van de gnocchi in de pan en kook ze circa 5 minuten: ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken. Houd ze warm in schaal terwijl u de rest kookt.

5Laat in een kleine koekenpan de boter smelten. Kneus de blaadjes salie licht en verwarm ze met de boter tot deze begint te schuimen. Schenk deze saus over de deegballetjes. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover en serveer.

Opbrengst:

4 broodjes