Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
30 min.

Dit is een indrukwekkende zalm schotel – zowel om naar te kijken en te eten. Hij is super makkelijk te bereiden! Een verse mango-komkommer salsa bedekt gebakken zalm, geserveerd op een mooie bonenpuree.


Ingrediënten:

  • 1 kleine komkommer, in blokjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, gesneden
  • 1 grote mango, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld
  • 1 kleine rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel olijfolie

Bereidingswijze:

1Om de salsa te maken: Doe de komkommer, lente-ui, mango, kappertjes, peper, citroensap en olijfolie in een kom, meng voorzichtig om te combineren. Zet opzij.

2In een middelgrote pan breng je de bonen, laurier, knoflook en bouillon aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen, verwijder het laurierblad. Pureer tot een glad en romig geheel. Zet opzij en houd warm.

3Dep de zalm met keukenpapier. Verhit de arachideolie in een anti-aanbaklaag pan en bak de zalmfilets op matig vuur gedurende een paar minuten met de huid naar beneden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai om en bak de andere kant voor een paar minuten tot ze net gaar zijn.

4Plaats 1/4 van de bonenpuree op elk bord, leg er dan een stuk zalm op en bedek met salsa.

Opbrengst:

4 broodjes