Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
110 min.
Klaar in:
135 min.

Kabeljauw en andere soorten witvis zijn heel geschikt om op een bedje van groenten zachtjes te smoren. Aardappelschijfjes en uienringen vormen de basis, de bovenkant bestaat uit doperwten en kerstomaatjes.

Ingrediënten:

  • 750 g vastkokende aardappelen, geschild en in dunne schijfjes
  • 1 ui, in smalle ringen
  • 1 theel. tijmblad
  • 15 g bieslook, fijngesneden
  • geraspte schil en sap van 1 citroen

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Leg de aardappelschijfjes en uienringen in laagjes in een grote, ingevette ovenschaal. Bestrooi elk laagje met tijm, de helft van de bieslook en wat zout en peper. Vermeng citroenschil en -sap met de bouillon en schenk dit over de aardappelen uit. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats hem 45 min. in de oven tot de aardappels bijna gaar zijn.


2Snijd intussen de vis in stukken van 3-4 cm. Verwijder vel en graten. Schep de blokjes vis op de aardappelen, dek de schaal weer af en plaats hem nog eens 15 min. in de oven.

3Strooi de doperwten over de vis en aardappelen. Verdeel hierover de tomaatjes met het snijvlak omlaag. Strooi er versgemalen zwarte peper over. Dek de schaal weer af en plaats nog 10 min. in de oven.


4Bestrooi het gerecht met de resterende bieslook en serveer direct.