Voorbereiding:
35 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
1440 min.

Klassieke opgerolde cake met een vulling van roomkaas met gekruide pompoen. Een heerlijke herfst verrassing.


Ingrediënten:

 • 3 eieren
 • 175g suiker
 • 170g pompoenpuree (zie voetnoot)
 • 1 theelepel citroensap
 • 100 gr witte bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 2 theelepels kaneelpoeder
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 125g gehakte pecannoten
 • poedersuiker om te strooien

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 C / Gasovenstand 2. Vet een bakblik van 33x23cm in en bestuif met bloem.

2Klop de eieren en basterduiker 5 minuten in een grote kom met een elektrische mixer op de hoogste stand. Voeg geleidelijk de pompoen en citroensap toe. Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en gember; roer door het pompoenmengsel. Verspreid het beslag gelijkmatig over het bakblik. Strooi pecannoten over het beslag.

3Bak 12 tot 15 minuten, tot het midden terug veert als je erop drukt. maak de randjes los met een mes. Draai om op twee schone theedoeken die bestoven zijn met poedersuiker. Rol de cake op met gebruik van de theedoeken en laat ongeveer 20 minuten afkoelen.

4Meng in een middelgrote kom de roomkaas, boter, 100g poedersuiker en vanille. Klop tot een glad geheel op. Rol de pompoencake, indien afgekoeld, weer uit en besmeer met de vulling, en rol op. Leg de cakerol op een lang stuk vetvrij papier en bestuif met poedersuiker. rol de cake in bakpapier en draai de uiteinden om als een snoeppapiertje. Leg een nacht in de koelkast. Serveer gekoeld; bestuif met nog wat poedersuiker alvorens aan te snijden.

Opbrengst:

15 broodjes