Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
60 min.

Dit is een geweldig authentiek Mexicaans recept.


Ingrediënten:

  • 20 verse tomatillo’s, vlies verwijderd
  • 2 grote tomaten, in stukjes
  • 7 Serrano chilipepers (of rode pepers), in stukjes (draag handschoenen)
  • 10 verse chilipepers, in stukjes (draag handschoenen)
  • 5 teentjes knoflook, apart te verwerken
  • 1 snufje zout naar smaak
  • 1 kilo varkensstoofvlees, grof gehakt

Bereidingswijze:

1Doe de tomatillo’s, tomaten, Serranopepers, chilipepers, en 3 hele tenen knoflook in een steelpan op middellaag vuur en laat afkoelen tot het mengsel sappig is en de pepers zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Verwijder de teentjes knoflook. Giet het mengsel in een blender en mix tot een gladde saus, ongeveer 1 minuut, zet de saus apart. Snij 1 teentje knoflook (of naar smaak) in stukjes en meng door de saus, breng op smaak met zout.

2Snij nog een teentje knoflook in stukjes en doe de knoflook in een hapjespan samen met het vlees op middelhoog vuur. Kook met een deksel op de pan tot het vlees niet meer roze is, roer regelmatig, ongeveer 30 minuten. Giet de gemengde saus over het vlees, en draai het vuur laag, laat het vlees sudderen, blijf roeren, tot het vlees gaar is, 5 tot 10 minuten.

Opbrengst:

4 broodjes