Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
60 min.

Laat een milde en romige geitenkaas smelten in witte wijn, op smaak gebracht met saffraan en gemengd met venkel, olijven en kappertjes, zodat een goudgele saus ontstaat. Serveer met een eenvoudige, gemengde salade.


Ingrediënten:

 • flinke pluk saffraandraden
 • 100 ml droge witte wijn
 • 400 g penne of andere pastavormen
 • 30 g pijnboompitten
 • 1 el olijfolie, extra vergine
 • 1 venkelknol, in heel dunne schijfjes gesneden
 • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
 • 50 g zwarte olijven, zonder pitten en grofgesneden
 • 1 el kappertjes, uitgelekt
 • 1 el verse majoraan, fijngehakt
 • 175 g zachte geitenkaas
 • peper en zout
 • takjes verse majoraan om te garneren

Bereidingswijze:

1Verkruimel de saffraandraadjes in een kleine kom. Verhit de wijn in een grote koekenpan met antiaanbaklaag tot de wijn kokendheet is en giet de wijn dan over de saffraan. Laat even staan. Maak de koekenpan schoon met een stuk keukenpapier en zet opzij.

2Meng voor de salade de olie, sinaasappelsap en azijn in een kom. Breng op smaak met peper en zout en roer goed. Schep de slablaadjes boven op de dressing, maar meng de sla en de dressing nog niet door elkaar. Zet opzij.

3Kook de pasta 10-12 minuten in een grote pan met kokend water, of volgens de instructies op de verpakking, tot de pasta beetgaar is.

4Rooster ondertussen de pijnboompitten 2-3 minuten op een middelhoog vuur in de koekenpan, terwijl u voortdurend roert, tot de pijnboompitten goudbruin zijn. Doe ze over in een kom en zet ze opzij.

5Verhit de olie op een middelhoog vuur in de koekenpan en bak de venkel 5-6 minuten of tot die zacht is. Voeg de knoflook toe en laat een minuut bakken, terwijl u goed roert. Voeg de olijven, de kappertjes en de fijngehakte majoraan toe.

6Voeg de geitenkaas toe en de wijn met saffraan. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de vloeistof langzaam, terwijl u er af en toe door roert, tot de kaas zachtjes in de vloeistof smelt, zodat een saus ontstaat.

7Laat de pasta uitlekken in een vergiet en doe hem in de koekenpan. Roer zachtjes zodat de pasta helemaal wordt bedekt met de saus. Schep de pasta op voorverwarmde borden, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en garneer met takjes verse majoraan. Serveer onmiddellijk, met de salade die u snel even mengt.

Opbrengst:

4 broodjes