Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
60 min.

Deze glutenvrije ofwel broodvrije vulling voor bijvoorbeeld een kalkoen wordt gemaakt met kikkererwten in plaats van brood, maar is nog steeds zeer smakelijk. Zeer geschikt voor een glutenvrij kerstdiner!


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 120 gr verse champignons, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 eetlepels fijngehakte bleekselderij
  • 5 eetlepels gesnipperde ui
  • 125 ml water

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een glazen ovenschaal in.

2Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak de champignons, knoflook, bleekselderij en ui 3 tot 5 minuten in de olijfolie. Voeg het water en de bouillonblokjes toe, laat koken en roer tot de blokjes zijn opgelost.

3Meng de kikkererwten, ei, salie, zout en peper in een kom. Meng samen met je handen totdat alles goed is gemengd, roer er het groentemengsel door, en giet in de ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie.

4Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven, verwijder de folie en bak nog eens 10 tot 15 minuten.

Opbrengst:

8 broodjes