Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
14 min.
Klaar in:
44 min.

Deze pistache makronen (macarons) zien er geweldig uit en zijn geweldig om op te eten, een echte lekkernij uit Parijs. Zorg ervoor dat je een spuitzak hebt om de makronen op de bakplaat te spuiten. De truc is om de zak loodrecht op de bakplaat te houden, te knijpen, en vervolgens de druk weg te laten vallen en een snelle beweging met je pols te maken.


Ingrediënten:

  • 30 gr ongezouten pistachenoten, fijngehakt
  • 125 gr gemalen amandelen
  • 205 gr poedersuiker
  • 100 gr eiwitten
  • 20 druppels groene kleurstof

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 170 C / 150 C hetelucht oven / gasoven stand 3. Bedek een bakplaat met bakpapier.

2Voor de makronen: Meng de pistachenoten en amandelen. Zeef de poedersuiker over een stuk bakpapier. Klop de eiwitten stijf, als het stijf begint te worden voeg je een eetlepel poedersuiker toe, vervolgens de resterende suiker, terwijl je blijft mengen op hoge snelheid.

3Voeg het amandel mengsel toe aan de eiwitten en meng voorzichtig met een spatel: Dit wordt macaronnage genoemd! Je moet het mengsel met de spatel optillen en vervolgens plat maken tot een glad mengsel. Voeg de groene kleurstof toe.

4Vul een spuitzak met het mengsel. Houd deze loodrecht op de voorbereide bakplaat, mondstuk naar beneden, en knijp de zak, zodat het mengsel is klaar om eruit te komen. De zak moet loodrecht op de bakplaat staan, bijna aanraken. Knijp de zak totdat de gewenste grootte eruit komt en laat vervolgens de druk op de zak wegvallen en geef een snelle beweging van je pols om verder te gaan naar de volgende. Vergeet niet om wat ruimte tussen de makronen te laten.

5Tik de bakplaat op een tafel of een werkoppervlak om eventuele luchtbellen te verwijderen en zet de makronen 30 minuten apart. Op deze manier zal er een korst ontstaan op de makronen. Bak gedurende ongeveer 14 minuten.

6Druk licht op de makronen om te zien of ze klaar zijn, als ze nog steeds zacht zijn en bewegen wanneer ze ingedrukt worden, zijn ze nog niet gaar!

7Voor de pistache ganache: Verwarm de room in een pan op middelhoog vuur en voeg dan de pistachenoten, suiker en vanillesuiker toe. Breng aan de kook, voeg de eieren toe en kook dit terwijl je de temperatuur 85 C houdt. Haal van het vuur, roer de zachte boter en kleurstoffen erdoor, zet dan de koelkast.

8Afwerking van de makronen: Neem een makroon en besmeerde platte kant met de pistache ganache, leg dan een tweede makroon op de ganache. De 2 makronen moeten bij elkaar gehouden worden door de ganache. Herhaal dit totdat je geen makronen meer hebt.

9Als je ze kunt weerstaan, zet ze dan in de koelkast en wacht tot de volgende dag om ze te eten, dan zullen ze nog beter smaken!

Opbrengst:

10 broodjes