Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

In de wok gaan reepjes eend, uien, waterkastanjes, paksoi, taugé en – voor een vleugje zoet – verse peer. Bij roerbakken gebruikt u maar heel weinig olie, en door de vele groenten is er niet veel vlees nodig. Geef er eiermie bij of gekookte of gestoomde rijst.


Ingrediënten:

  • 400 g eendenborstfilet
  • 2 tl vijfkruidenpoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g kleine uien, in plakjes gesneden
  • 4 kleine stengels bleekselderij, in plakjes gesneden, plus wat van het blad als garnering
  • 1 grote stevige handpeer, geschild, van klokhuis ontdaan en in blokjes gesneden

Bereidingswijze:

1Snijd het vlees diagonaal in dunne reepjes. Strooi er het vijfkruidenpoeder over en wrijf dit een beetje in. Zet het vlees even apart terwijl u de groenten klaarmaakt.

2Verhit een wok of koekenpan met dikke bodem, voeg dan de olie toe en beweeg de pan wat om de olie goed te verdelen. Roerbak de eendenreepjes 2 minuten lang. Voeg dan ui en selderij toe en roerbak alles in circa 3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg peer en waterkastanjes toe en roerbak nog heel even.

3Voeg honing, rijstazijn en sojasaus toe. Blijf roeren, zet het vuur laag als het vocht kookt en laat het dan nog 2 minuten sudderen.

4Zet het vuur weer hoog. Voeg paksoi en taugé toe en roerbak dit circa 1 minuut, of totdat de paksoi is geslonken en de taugé goed warm is. Deze beide groenten moeten beslist knapperig blijven.

5Doe alles in een verwarmde schaal en serveer het gerecht meteen, gegarneerd met selderijblad.

Opbrengst:

4 broodjes