Voorbereiding:
45 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
65 min.

Een heerlijk recept voor cakejes met verse aardbeien, leuk om te maken en ze smaken verrukkelijk! Maak ze samen met je kinderen of voor Valentijn.


Ingrediënten:

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 70 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 290 gram koude boter, in stukken gesneden
  • 1 ei
  • 360 ml melk, of zoveel als nodig

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2Zeef het zelfrijzend bakmeel, 70 gram suiker en kaneel in een grote mengkom. Meng de koude stukken boter erdoor en kneed de boter door het bloemmengsel tot het mengsel grof kruimelig is. Klop in een aparte kom het ei met de melk, giet het mengsel in de kom met het bloemmengsel en voeg vanille-extract toe. Roer tot je een glad deeg hebt.

3Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed tot een glad geheel, ongeveer 1 minuut. Verdeel het deeg over de bakplaat. Bestrooi met twee eetlepels suiker.

4Bak in de voorverwarmde oven tot de cake goudbruin is, ongeveer 20 minuten, laat de cake volledig afkoelen. Met een hartvormige koekjesvorm snij je 16 harten uit de cake. Het helpt als je het vormpje lichtjes beweegt tijdens het snijden. Verwijder de uitgesneden hartjes voorzichtig om breken te voorkomen.

5Meng de aardbeien met 3 eetlepels suiker in een kom, plaats een hartje op een bord en bestrooi met de aardbeien, schep vervolgens ongeveer 2 eetlepels slagroom op de aardbeien. Bedek met een andere hartvormige cake en serveer.

Opbrengst:

8 broodjes