Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
06 min.
Klaar in:
16 min.

Een bedje van couscous, op smaak gebracht met kurkuma en venkel, absorbeert de jus van deze heerlijke gegrilde platvis. In een kwartiertje klaar!


Ingrediënten:

  • 200 g couscous
  • 1 theel. kurkuma
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 tongscharfilets met wit vel, ca. 160 g per stuk
  • 2 bollen venkel

Bereidingswijze:

1De couscous in een hittebestendige kom vermengen met kurkuma. Kokendheet water erbij schenken, zodat de couscous onder 1 cm water staat. Niet roeren, en afgedekt laten wellen.

2De grill op de hoogste stand verhitten. De bakplaat licht met olie invetten. De visfilets met het vel omhoog op de bakplaat leggen en licht met olijfolie insmeren.

3Tijdens het voorverwarmen van de grill het groen van de venkel snijden (bewaren voor garnering), de bollen in lengterichting halveren en de eventuele harde kern verwijderen. Snijd de venkel in dunne plakjes, verdeel deze in reepjes en leg ze in een kom. Bosui, kappertjes en resterende olijfolie toevoegen en door elkaar scheppen.

4De visfilets 3-4 minuten grillen tot het vel begint te kleuren. Met een spatel keren. Snijd met zesteur of dunschiller dunne sliertjes van de citroenschil en strooi deze over de vis. Snijd de citroen in 8 partjes en verdeel deze over de bakplaat. Verdeel de boter in klontjes over de vis en strooi er wat zout en peper over. De vis nog 1-2 minuten grillen tot hij perfect gaar is.

5Het venkelmengsel door de couscous scheppen en het geheel over 4 voorverwarmde borden verdelen. De visfilets en warme partjes citroen erop leggen. Besprenkelen met een beetje visjus, garneren met venkelgroen en direct serveren.

Opbrengst:

4 broodjes