Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Dit is mijn favoriete colcannon recept.


Ingrediënten:

  • 2 kilo aardappels, geschild en in blokje gesneden
  • 4 plakken spek of bacon
  • 1/2 kleine kool, gehakt
  • 1 grote ui, in stukjes gesneden
  • 125 ml melk
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 60 gr gesmolten boter

Bereidingswijze:

1Doe de aardappels in een pan en dek ze af met water. Breng aan de kook en kook de aardappels in zo’n 15-20 minuten gaar.

2Leg de plakken spek of bacon in een grote, diepe koekenpan en bak ze op middelmatig vuur aan alle kanten bruin. Giet af, bewaar het bakvet, snij het spek in blokjes en zet weg. Bak in het bewaarde bakvet de kook en ui aan totdat ze zacht en doorzichtig zijn. Als je een deksel op de pan doet worden de groenten sneller gaar.

3Giet de aardappels af, voeg de melk toe en stamp ze fijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spek, kool en uien erdoor en schep het mengsel vervolgens over in een grote schaal. Maak een kuiltje in het middel en giet hier wat gesmolten boter in. Serveer direct.

Opbrengst:

8 broodjes