Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
75 min.

Reepjes rundvlees gemarineerd in limoen en peper, vervolgens vluchtig gesauteerd en opgediend in maïstortilla’s met stukjes tomaat, avocado en verse koriander. U kunt naar gelieve ook bloemtortilla’s gebruiken.


Ingrediënten:

  • 2 lendebiefstukken van ong. 300 gr per stuk, in dunne reepjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • gemalen chilipeper naar smaak
  • 1 limoen
  • 2 blikjes (300 gr) groene tomaatjes of 600 gr verse
  • 2 verse jalapeno of groene chilipepers, ontlijst
  • 3 eetlepels koolzaadolie, apart te verwerken
  • 300 gr runderbouillon

Bereidingswijze:

1De reepjes vlees in een ondiepe schaal leggen en met zout, zwarte peper en gemalen chilipeper op smaak brengen. Het limoensap erover gieten. Het vlees al roerend een laagje saus geven. Afdekken en 30 minuten in de koelkast zetten.

2In een blender of keukenmachine tomaatjes en chilipeper 20 seconden pureren.

3In een grote koekenpan op een middelhoog vuur 1 eetlepel olie verhitten. De tomatenmix voorzichtig erbij gieten en 5 minuten lang frequent roerend meebakken. De runderbouillon toevoegen, het vuur laag zetten en 20-30 minuten laten sudderen tot de saus aan een lepel hecht. Uitschenken over een presenteerschaal.

4In een grote koekenpan op een hoog vuur 2 eetlepels olie verhitten. 1/3 van het rundvlees toevoegen, 1 minuut sauteren en overbrengen op de schaal. Vervolgens het tweede en derde deel van het rundvlees bakken. Intussen in oven of magnetron de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing opwarmen.

5Om het gerecht te serveren legt u 2 tortilla’s op elkaar. De gewenste hoeveelheid vlees erover verdelen en vervolgens een schepje tomatenmix. Als laatste ui, tomaat, avocado en koriander toevoegen. Garneren met een partje citroen die tijdens het eten over de taco wordt uitgeknepen.

Opbrengst:

6 broodjes