Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
07 min.
Klaar in:
22 min.

Deze knapperige, kleurige wintersalade heeft veel voedingswaarde: groenten en appels zijn rijk aan vitamine C en voedingsvezels, kaas levert eiwit en calcium, en de walnoten bevatten essentiële vetzuren. Serveer er bijvoorbeeld knäckebröd bij.


Ingrediënten:

  • 1 kleine knolselderij
  • sap van ½ citroen
  • 1 kleine rodekool
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4 eetl. walnoten, fijngehakt
  • 125 g Edammer kaas
  • 1 frisse rode handappel

Bereidingswijze:

1Schil de knolselderij en snijd hem in 8 parten. Rasp deze in uw keukenmachine of snijd hem met een scherp mes in fijne juliennereepjes. Doe de knolselderij in een pan met kokend water, voeg de helft van het citroensap toe en blancheer 5 min. Giet af en doe over in een grote kom.

2Snijd de rodekool doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in vieren. Rasp de kool of snijd hem fijn, zoals in stap 1 aangegeven. Voeg de kool en de uienringen toe aan de knolselderij.

3Vermeng in een schoon jampotje met schroefdeksel alle ingrediënten voor de dressing met zout en peper naar smaak. Schud het potje krachtig. Schenk ⅔ van de dressing over de salade uit en schep deze losjes om.

4Verhit een koekenpannetje met antiaanbaklaag op matig vuur. Rooster hierin de walnoten 2 min. onder voortdurend omschudden. Neem ze uit de pan. Snijd de kaas in zeer dunne reepjes. Maak de appel schoon, snijd hem in dunne partjes en leg deze op een bord. Besprenkel ze met de rest van het citroensap om verkleuren te voorkomen.

5Schep de kaas, appelpartjes en walnoten door de salade. Giet de rest van de dressing over de salade, schep het geheel om en serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes