Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
70 min.

Deze wodkasaus is al eeuwen oud, maar er bestaan vele individuele variaties. U kunt de saus dus ook naar uw eigen smaak aanpassen.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 250 ml wodka van goede kwaliteit
  • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes
  • 400 ml passata (tomatensaus)
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Bereidingswijze:

1In een grote pan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Ui en knoflook toevoegen en ong. 5 minuten bakken tot de ui zacht en doorzichtig is. De tomatenpuree toevoegen en klontjes eruit roeren. Wodka toevoegen en op een matig hoog vuur aan de kook brengen. 1 minuut laten koken, vervolgens de stukjes tomaat en passata toevoegen. Op smaak brengen met oregano, peper, zout, tijm, peterselie en rozemarijn.

2De pan weer aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten de pan afdekken en af en toe roerend 45 minuten laten sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt, maar niet te waterig maken, omdat er ook nog room wordt toegevoegd. Als de saus gaar is voldoende room toevoegen om naar smaak kleur en consistentie te bepalen. In 5-10 minuten laten opwarmen.

Opbrengst:

12 broodjes