Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Deze muffins heb je in slechts enkele minuten bereid, vereisen weinig schoonmaakwerk achteraf en zijn zo eenvoudig dat zelfs onervaren koks ze kunnen maken! Deze muffins zijn lekker als ze net uit de oven komen, maar de volgende dag smaken ze nog beter.

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 60 ml plantaardige olie, meer als dat nodig is
  • 425 gram ricotta
  • 1 blik (425 gram) (ongezoete) ananasblokjes, uitgelekt
  • 1 pak (500 gram) cakemix

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet en bebloem 18 muffinvormpjes, of bekleed een muffin bakplaat met cakevormpjes.


2Breek het ei in een maatbeker en giet voldoende plantaardige olie zodat je 120 ml vloeistof hebt. Klop het ei en de olie samen met de ricottakaas in een grote kom tot een gladde massa. Roer de ananasblokjes erdoor en voeg tenslotte de cakemix toe. Roer totdat het net gemengd is. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 18 vormpjes

3Bak in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn en de bovenkant terugveert als die licht ingedrukt wordt, 20 tot 25 minuten. Laat de muffins 10 minuten in de vormpjes afkoelen voordat je ze eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.