Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
55 min.

Een heerlijk recept van mijn vriend voor een heerlijke smeuïge taart met rabarber en meringue. De taartbodem wordt eerst bedekt met de rabarbervulling, dan met zoete meringue en afgedekt door een perfecte kruimellaag.


Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 kg rabarber, in stukjes van 2 cm gesneden
  • 200 gr suiker

Bereidingswijze:

1Meng de bloem, boter, suiker, vanille-extract, bakpoeder en eieren goed. Kneed tot een glad deeg ontstaat. Verdeel het deeg, zet 2/3 van het deeg 30 minuten in de koelkast en zet 1/3 van het deeg 30 minuten in de vriezer.

2Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in.

3Meng de rabarber en suiker in een steelpan en giet er een beetje water bij, laat 6 tot 8 minuten sudderen tot de sappen vrijkomen.

4Klop de eiwitten met de suiker stijf.

5Rol 2/3 van het deeg uit en bedek de bodem en zijkanten van de taartvorm. Giet het rabarbermengsel erover en verdeel de meringue erover. Bedek met het resterende 1/3 del van het deeg, door het eerst te raspen en daarna over de taart te strooien.

6Bak de taart in 30 minuten goudbruin.

Opbrengst:

10 broodjes