Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

Bulgur bestaat uit voorgekookte, grofgemalen tarwekorrels die snel klaar zijn. Het is een ideaal voorraadproduct voor salades en warme gerechten. Deze kleurrijke salade met nootachtige structuur is zeer geschikt voor een zomerse lunch of picknick, maar ziet er ook aantrekkelijk genoeg uit voor een speciaal buffet.


Ingrediënten:

  • 250 g bulgur
  • 1 kleine, rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1 worteltje, grofgeraspt
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 6 jonge maïskolfjes, in plakjes gesneden
  • ½ komkommer, in blokjes gesneden
  • 200 g gepelde, gekookte garnalen

Bereidingswijze:

1Doe de bulgur in een pan en giet er 650 ml water over. Breng aan de kook en laat dan 10 minuten sudderen, of tot de bulgur helemaal gaar is en al het water is geabsorbeerd. Schep de bulgur vervolgens in een platte schotel, spreid hem uit en laat een beetje afkoelen.

2Meng de ui, het worteltje, de tomaat, de maïs, de komkommer en de garnalen in een grote kom. Voeg de bulgur toe en meng alles goed.

3Maak de dressing door de olie, het limoensap, de knoflook, de chilipepers en peper en zout naar wens met een vork te mengen in een kom. Meng de dressing met de salade tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn bedekt. Als u de salade niet meteen serveert, dek hem dan af en bewaar hem zolang in de koelkast.

Opbrengst:

4 broodjes