Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
07 min.
Klaar in:
22 min.

Voor een snelle en heerlijke traktatie gaat er niets boven dit wokgerecht. U hebt weinig olie nodig en het zeewier en de groenten zorgen voor veel smaak en structuur. Ingemaakte gember is verkrijgbaar in grote supermarkten.


Ingrediënten:

  • sap van 1 citroen of 1 limoen
  • 2 tl vloeibare honing
  • 2 el lichte sojasaus
  • 4 middelgrote sint-jakobsvruchten, circa 200 g in totaal, in vieren gesneden
  • 24 gepelde rauwe steurgarnalen, circa 175 g in totaal
  • 10 g gedroogd wakame-zeewier

Bereidingswijze:

1Meng het citroen- of limoensap met de honing en 1 eetlepel van de sojasaus. Giet die marinade over de sint-jakobsvruchten en de garnalen en laat circa 5 minuten in de marinade liggen.

2Doe ondertussen de wakame in een kom, voeg 300 ml koud water toe en laat 8-10 minuten weken. Doe de noedels in een grote kom en giet er voldoende kokend water bij om ze ruimschoots onder te dompelen. Laat ze 4 minuten weken, tot ze zacht zijn, of volg de instructies op de verpakking. Laat ze uitlekken als ze gaar zijn.

3Laat de sint-jakobsvruchten en de garnalen uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Verhit een wok of braadpan met zware bodem tot deze heet is, voeg dan de olie toe en draai zodat de wok of pan helemaal is bedekt. Voeg de sint-jakobsvruchten en de garnalen toe en bak ze 2-3 minuten of tot de garnalen roze en de sint-jakobsvruchten ondoorzichtig zijn. Haal de zeevruchten uit de pan en zet ze opzij.

4Voeg de taugé, de paksoi, de bewaarde marinade, de resterende eetlepel sojasaus en de gember toe en laat 1-2 minuten bakken.

5Doe de sint-jakobsvruchten en de garnalen weer in de wok, samen met de goed uitgelekte wakame en bak het geheel 1 minuut of tot alles net warm is. Serveer met de eiernoedels.

Opbrengst:

4 broodjes