Voorbereiding:
45 min.
Klaar in:
45 min.

Feta kan behoorlijk veel vet en zout bevatten, maar u hebt er gelukkig maar weinig van nodig. Bovendien leveren de groenten veel vitamine C, dat de negatieve werking van cholesterol tegengaat en zorgt voor sterke tanden en gezond tandvlees.


Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s, ontveld, zonder de zaadjes, in vieren gesneden
  • 1 stokbrood, in vieren gesneden en horizontaal doorgesneden
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 2 courgettes (350 g), in dikke schuine plakjes
  • 2 tot 3 tenen knoflook, fijngesneden (indien gewenst)

Bereidingswijze:

1Verwarm de grill voor.

2Rooster de stukken brood met het snijvlak naar boven onder de grill. Neem ze onder de grill vandaan.

3Schik de ui, courgette en eventueel knoflook op de bakplaat. Schik de plukjes rozemarijn ertussen. Sprenkel de olie erover. Strooi er wat zout en peper over. Gril de groenten 8 tot 10 min. tot ze licht kleuren. Schep ze halverwege om.

4Snijd de paprika’s in dikke repen. Verdeel deze samen met de uienringen en courgetteplakjes over de onderste helften van het brood. Sprenkel het sap uit de bakplaat erover. Schik de stukken brood op de bakplaat.

5Verkruimel de feta over de groenten. Plaats het brood 3 tot 4 min. onder de grill, of tot de kaas licht kleurt. Dek af met de resterende stukken brood. Serveer ze direct.

Opbrengst:

4 broodjes