Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Zorg dat u altijd een blik tomaten op voorraad hebt, met een blik bonen en enkele andere ingrediënten heeft u in een handomdraai een heerlijke goulash bereid.


Ingrediënten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui (in ringen)
  • 3 bollen venkel (totaal ca. 700 g)
  • 2½ eetl. paprikapoeder
  • 250 g kleine champignons

Bereidingswijze:

1Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin 1 ui (in ringen) 5 min. op matig vuur. Snijd intussen 3 bollen venkel (totaal ca. 700 g) in heel dunne reepjes. Voeg ze samen met 2½ eetl. paprikapoeder toe aan de uien en schep het geheel enkele tellen om. Voeg 250 g kleine champignons (gehalveerd) en 400 g kleingesneden tomaten met kruiden uit blik, 2 eetl. zongedroogde-tomatentapenade en 3 dl groentebouillon (van blokje) toe. Schep er 400 g flageoletbonen (uit blik, afgespoeld) door. Voeg zout en peper naar smaak toe, breng de goulash aan de kook en schep hem om. Laat hem afgedekt 20 min. zachtjes pruttelen, of tot de groenten gaar zijn. Serveer de goulash met wat yoghurt en geef er knapperig brood of gekookte rijst bij.

Opbrengst:

4 broodjes