Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
35 min.

Deze kleurrijke schotel van gegrilde groenten wordt overgoten met een tomaten-basilicumsalsa en bestrooid met stukjes romige camembert. Een heerlijke vegetarische maaltijd. U kunt de groenten ook allemaal tegelijk op de barbecue roosteren. Geef er geroosterde sneetjes ciabatta en een groene salade bij.


Ingrediënten:

  • 1 kleine, jonge (fles)pompoen, geschild, zaad verwijderd en in schijfjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 rode uien, in dikke plakken
  • 1 grote courgette, in dikke plakken
  • 1 aubergine, in dikke plakken
  • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in brede repen
  • 1 gele paprika, zaad verwijderd en in brede repen

Bereidingswijze:

1Een pan lichtgezouten water aan de kook brengen en daarin de schijfjes pompoen ong. 3 minuten blancheren. Afgieten.

2Een grote grillpan verhitten. Olijfolie in een pannetje schenken en daarmee de plakken ui licht bestrijken (met een kwastje). Aan beide kanten ong. 2 minuten grillen. Op een grote schaal scheppen en warmhouden. Plakken courgette en aubergine op dezelfde manier invetten, grillen en op een schaal leggen. De reepjes paprika zonder in te vetten aan elke kant 3-4 minuten grillen tot ze gaar en licht geschroeid zijn. Op een schaal scheppen. Asperges licht met olie bestrijken en ong. 4 minuten onder af en toe keren grillen. Op een schaal leggen. De plakken paddenstoel en pompoen licht met olie invetten en ong. 3 minuten grillen. Halverwege omkeren en na grillen op een schaal leggen.

3Tomaat, knoflook en basilicum aan de resterende olie in het pannetje toevoegen. De pan op een laag vuur verhitten en wat zout en peper naar smaak toevoegen. Schenk deze dressing over de groenten en strooi er stukjes camembert over.

Opbrengst:

4 broodjes