Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
40 min.

Serveer deze verrukkelijke brownies op basis van matsemeel met Pesach!


Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 50 gr cacaopoeder
  • 500 gr suiker
  • 100 gr matsemeel
  • 300 ml plantaardige olie
  • 150 gr gehakte walnoot

Bereidingswijze:

1In een grote mengkom eieren en suiker opkloppen. Olie toevoegen. Matzemeel en cacao erdoor mixen.

2Noten erdoor scheppen en eventueel wat nootjes bewaren ter garnering. Schenk het beslag in een ingevette bakvorm van 23×33 cm en bak ong. 35 minuten in een voorwarmde oven (160°C/gasstand 3). Controleer de gaarheid van de brownies na 30 min. Het geheim van een lekkere kleffe brownie is om hem niet gaar te bakken! Zo nodig 5 minuten verder bakken. Ik strooi de noten liever over de bovenkant van de brownies dan erdoor, zo kunnen mensen die liever geen noten eten ze makkelijk verwijderen. Snij in individuele stukken.

Opbrengst:

24 broodjes