Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
45 min.

Deze heerlijke stoofschotel komt van mijn vriendin uit Sierra Leone die vaak voor haar gezin kookt. Veel van de ingrediënten kunnen aangepast worden. Het recept is een beetje een allegaartje van ‘wat de voorraad biedt’. U kunt een hele kip gebruiken die in beetgrote stukken is gesneden, of kipfilets en bouten. Groenten die aan te raden zijn: knolraap, wortel en selderie. De schotel ziet er heerlijk uit geserveerd met witte rijst en gegarneerd met verse koriander, peterselie of ongezouten pinda’s.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 hele kip, botten verwijderd en in beetgrote stukken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 grote aardappel, in stukjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander

Bereidingswijze:

1In een grote koekenpan met een goedsluitend deksel de oie op een matig heet vuur verhitten. Kip toevoegen en snel aanbraden. Kip uit de pan halen, het vuur matig laag zetten en knoflook, ui en aardappel 2-3 minuten sauteren. Kruiden met komijn, koriander, zwarte peper, chilipeper en zout. Laat de knoflook niet bruin worden.

2Water, aangebraden kip en eventueel vocht toevoegen. De pan afsluiten en onder af en toe roeren 10-15 minuten laten sudderen.

3Deksel verwijderen en pindakaas en kikkerwten erdoor roeren. Wachten tot de pindakaas goed is opgenomen, de deksel weer op de pan doen en nogmaals 20 minuten sudderen tot de kip gaar is en de aardappels zacht. Van het vuur halen, op smaak brengen en serveren.

Opbrengst:

6 broodjes