Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
35 min.

Dit is een eenvoudig te bereiden kiprecept met veel smaak. Als je van Cajun en Creoolse kruiden houdt, zul je hiervan houden. Serveer met frietjes of rijst voor een heerlijke doordeweekse avondmaaltijd.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 ui, in dunne plakjes
  • 1 stengel selderij, dun gesneden
  • 1 groene paprika, gehakt

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.

2In een grote koekenpan verhit je de olie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, selderij en paprika toe. Bak, af en toe roeren, tot ze gaar zijn (ongeveer 4 minuten). Voeg de tomaten, laurier, zout en cayennepeper toe. Kook deze Creoolse saus 3 minuten terwijl je vaak roert.

3Leg de kipfilets in een ovenschaal. Giet de Creoolse saus over de kip.

4Bak 15 tot 20 minuten, totdat de kip gaar is en wit van binnen.

Opbrengst:

4 broodjes