Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
40 min.

Rauwe groenten en vruchten zijn bijzonder goede bronnen van essentiële vitaminen en mineralen. Ook deze heerlijke maaltijdsalade biedt een ruim aanbod aan vitale voedingsstoffen en smaakt voortreffelijk dankzij de romige mosterddressing. Geserveerd met knapperig vers brood zorgt de salade voor een gezonde en vullende maaltijd.


Ingrediënten:

 • 2 stukken ossenhaas, circa 150 g per stuk, zonder vet
 • ¼ tl extra vergine olijfolie
 • 250 g radijsjes, in dunne plakjes
 • 3 worteltjes, fijngeraspt
 • 1 kleine, gele paprika, zaad verwijderd en in dunne ringen
 • 3 stengels bleekselderij, diagonaal in schijfjes gesneden
 • 3 lente-uitjes, diagonaal in schijfjes gesneden
 • 30 g walnoten
 • 50 g rozijnen of sultana’s
 • 2 kleine appels
 • 2 tl citroensap
 • 100 g rucola of waterkers
 • peper en zout

Bereidingswijze:

1Bestrijk het vlees met olie en breng het op smaak met peper. Verhit een geribbelde, gietijzeren pan of braadpan met antiaanbaklaag. Voeg het vlees toe en bak het 3 minuten aan elke kant als u het minimaal doorbakken tot half doorbakken wilt, 4 minuten als u het half doorbakken wilt. Die baktijden gelden voor stukken vlees van circa 2 cm dik. Verleng of verkort de baktijd afhankelijk van de dikte van het vlees. Haal het vlees uit de pan en laat het minstens 15 minuten afkoelen.

2Intussen de dressing maken: mosterd, mayonaise en yoghurt in een kleine kom goed vermengen. Radijs, wortels, gele paprika, bleekselderij, lente-ui, walnoot en rozijnen in een grote kom vermengen. Appels in vieren snijden, het klokhuis verwijderen en vervolgens in blokjes van ong. 2 cm snijden. Vermengen met citroensap. Vermengen met de helft van de dressing en goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

3Rucola of waterkers over 4 borden verdelen en de waldorfsalade ernaast scheppen. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg die boven op rucola of waterkers. Verdeel de rest van de dressing over de 4 borden of serveer die afzonderlijk in een sauskom.

Opbrengst:

4 broodjes