Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
300 min.
Klaar in:
330 min.

Dit is zo’n eenvoudige manier om uiensoep te maken, want de slowcooker doet het meeste werk! Een heerlijke soep voor een koude winterse dag.


Ingrediënten:

  • 85 gr boter
  • 4 grote uien
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 120 ml sherry
  • 1,5 liter runderbouillon
  • Zout, naar smaak

Bereidingswijze:

1Smelt boter in een grote, zware pan op middelhoog vuur; roerbak de uien tot ze glazig worden, ongeveer 10 minuten. Bestrooi de uien met suiker; zet het vuur op medium. Roerbak tot de uien zacht en bruin zijn, in minstens 30 minuten. Roer knoflook erdoor en bak tot het begint te geuren, ongeveer 1 minuut.

2Roer sherry door het uienmengsel en schraap langs de bodem van de pan om alle gekaramelliseerde stukjes ui los te krijgen. Doe de uien in een sclowcooker en voeg de bouillon toe. Breng op smaak met zout; roer tijm en laurierblad erdoor. Doe de deksel op de pan, zet de slowcooker op de hoge stand en laat 4-6 uur koken. Indien gewenst kun je ook 8-10 uur op laag koken.

3Rooster 10 minuten voor het eind van de kooktijd de stokbroodjes onder de grill van de oven.

4Meng alle geraspte kazen in een kom en meng door. Schep ovenbestendige soepkommen voor 3/4 vol met soep en leg een plakje stokbrood in elke kom. Schep twee eetlepels geraspte kaas over elk stokbroodje.

5Zet de kommen op een bakplaat en zet in de oven onder de grill, tot de kaas gesmolten is, lichtbruin en bubbelend, in ongeveer 2 minuten.

Opbrengst:

8 broodjes