Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Voor deze originele Vietnamese pakketjes worden vleesrolletjes in rijstpapier gewikkeld en dan gefrituurd. Dit recept bevat weinig vet, omdat het vlees in aromatische bouillon wordt gepocheerd en dan in sla en kruiden verpakt. Het resultaat is erg aantrekkelijk en zorgt bij het eten beslist voor veel plezier!


Ingrediënten:

 • Duivenrolletjes
 • 225 g duivenborstfilet, grofgehakt
 • 1 kleine wortel, grofgeraspt
 • 50 g shii-takes, fijngehakt
 • 2 bosuitjes, grofgehakt
 • 30 g rijstmie, 5 minuten in warm water geweekt en goed uitgelekt
 • peper en zout
 • Pocheerbouillon
 • 600 ml kippenbouillon
 • 5 cm sereh, opengesneden
 • 1 kleine verse rode Spaanse peper, opengesneden en zonder de zaden
 • 4 blaadjes djeroek poeroet, licht gekneusd
 • 2,5 cm verse gemberwortel, in plakjes

Bereidingswijze:

1Doe alle ingrediënten voor de duivenrolletjes in een keukenmachine en maak er een min of meer samenhangende massa van, maar geen puree. Vorm er op een werkvlak een rol van. Verdeel deze in 16 porties en maak hier eivormige ballen van. Houd de rolletjes apart op een schaal.

2Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een middelgrote pan. Breng ze aan de kook en laat alles 5 minuten sudderen. Schep hier 8 duivenrolletjes in en verwarm ze 6-7 minuten mee; draai voortdurend om met een lepel. Neem ze met een schuimspan uit de pan en leg ze op een schaal. Houd ze warm. Bereid de andere rolletjes op dezelfde manier.

3Meng intussen de ingrediënten voor de saus in een kommetje. Schik de blaadjes sla op een bord. Leg op elk blaadje wat koriander- en muntblaadjes en garneer het bord met de resterende kruiden. Serveer de schotel met de slablaadjes en de saus tegelijk met de warme duivenrolletjes.

4Ieder neemt zelf aan tafel steeds een blaadje sla, wikkelt het om een duivenrolletje en doopt vervolgens het pakketje in de saus. De volgorde kan ook anders: schep eerst de saus over de duivenrolletjes en rol ze daarna pas in een slablad.

Opbrengst:

4 broodjes