Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Dit recept kreeg ik van een vriend die lange tijd in Rome heeft gewoond. Authentieke Italiaanse carbonara wordt gemaakt zonder room en is dus niet zo calorie-rijk als men denkt. De pasta is echt snel te maken, dus het is het beste om de tafel alvast te dekken. Het smaakt heerlijk vers!


Ingrediënten:

  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 125 gr pancetta ham, in blokjes zeer klein
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 150 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 1 ei
  • 3 eierdooiers
  • zout
  • 500 gr spaghetti

Bereidingswijze:

1Verhit de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur en bak de pancetta lichtbruin(ongeveer 8 minuten). Voeg peper toe en roer af en toe, totdat de pancetta sterk begint te ruiken. Doe de pancetta en olijfolie in een grote kom en laat iets afkoelen.

2Klop eieren en eigeel in een beker. Wanneer de pancetta enigszins afgekoeld is, roer je het ei mengsel erdoor, vervolgens de helft van de parmezaanse kaas en zet opzij.

3In de tussentijd breng je een grote pan met gezouten water aan de kook en kook je de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking (8-10 minuten). Giet de spaghetti af, waarbij je 150 ml van het pasta-water overhoudt.

4Meng de hete spaghetti direct in de kom met het ei- en pancetta mengsel en roer goed. Roer er geleidelijk wat van het pasta water door, zodat de saus lekker romig wordt. Indien nodig, roer je er meer Parmezaanse kaas door. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de resterende Parmezaanse kaas.

Opbrengst:

4 broodjes