Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
55 min.
Klaar in:
75 min.

Dit is een chocoladetaart (chocolade tulbandcake) die bij wedstrijden in Amerika herhaaldelijk in de prijzen is gevallen. Ik heb het een klein beetje aangepast naar mijn eigen smaak en deel deze versie graag met jullie!


Ingrediënten:

  • 227 gr ongezoete pure chocolade
  • 250 gr ongezouten boter
  • 660 gr kristalsuiker
  • 5 grote eieren
  • 1 eetlepel puur vanille-extract

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een tulbandvorm in. Smelt in een pan op een laag vuur de boter en de gehakte pure chocolade, haal van het vuur als het bijna gesmolten is. Zet opzij.

2Meng in een kleine kom het bakmeel en zout. Zet opzij.

3In een andere kom meng je de suiker, eieren en vanille tot het lichtgeel en luchtig is. (ongeveer 10 minuten). Voeg afwisselend het chocolademengsel en de bloemmengsel aan het eier-beslag toe, beginnend en eindigend met de chocolade. Mix tot alles net opgenomen is.

4Giet de helft van het beslag in de voorbereide tulband, breek de karamel chocolade in vierkante blokjes en leg ze naast elkaar rond het centrum van de tulband, strooi er de geroosterde noten over.

5Giet de rest van het beslag erover, verspreidt het gelijkmatig over de chocoladeblokjes en noten.

6Bak de taart op 180 graden gedurende 45/55 minuten. Leg op een rooster om af te koelen gedurende ongeveer 20 minuten. Keer om op een serveerschaal. Bestuif met poedersuiker. Eet smakelijk.

Opbrengst:

10 broodjes