Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
55 min.

Volgens mij houdt iedereen wel van sushi en het is niet zo moeilijk om thuis te maken. De uitdaging is denk ik de rijst en het vinden van gedroogde zeewiervellen om de rijst in te rollen. probeer het eens!


Ingrediënten:

  • 200 gr sushi rijst
  • 250 ml water
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 vellen gedroogd zeewier (nori)

Bereidingswijze:

1Giet water over de rijst in een rijst-koker en kook 25 minuten.

2Als de rijst gaar is, schep je hem in een kom en laat je hem afkoelen.

3Meng de rijstazijn met de suiker en voeg toe aan de rijst, roer goed. De rijst moet op kamertemperatuur zijn.

4Bereid de rest van de ingrediënten – snijd de roomkaas in kleine rechthoekjes (1cm breed bij 10 cm lang, of hoe lang het pakje is)

5Schil de komkommer en snijd in de helft. Verwijder de zaadjes en snijd in blokjes van 1/2 cm.

6Snijd de avocado dun en de zalm in lange stukken van 1,5 cm breed.

7Rangschik de rijst op een zeewiervel in een dunne laag. De rijst moet 2/3 van het vel bedekken en er moet 1/3 vrij blijven.

8Roomkaas-sushi: Meng de wasabi met 2 eetlepels water. Druppel wat wasabi in een lijn over het midden van de rijst. Bedek met stukjes vis, reepjes komkommer en stukjes roomkaas. Maak het rijstvrije gedeelte van de zeewier nat met wat water. Rol stevig op en snijd de rol met een scherp mes door de helft. Snijd dan iedere helft weer door de helft en dan nog een keer, zodat je 8 stukjes sushi krijgt.

9Avocado-sushi: Druppel weer wat wasabi over het midden van de rijst. Bedek met de reepjes avocado. Maak het rijstvrije gedeelte van de zeewier nat met wat water. Rol stevig op en snijd de rol met een scherp mes door de helft. Snijd dan iedere helft weer door de helft en dan nog een keer, zodat je 8 stukjes sushi krijgt.

Opbrengst:

16 broodjes