Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Door toevoeging van enkele verse ingrediënten kunt u met producten uit de voorraadkast heerlijke, snelle gerechten maken, zoals haring en maïs in combinatie met prei, aardappelen en kruiden. Serveer met broodjes.


Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie, extra vergine
  • 1 prei, in dunne schijfjes gesneden
  • 300 g kleine, nieuwe aardappelen, in vieren gesneden
  • 600 ml kokend water
  • 1 blokjes visbouillon, verkruimeld
  • 1 laurierblaadje

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een braadpan. Voeg de prei toe en laat 2 minuten bakken op een middelhoog vuur, of tot de prei zacht is. Voeg de aardappelen toe en laat nog 2 minuten bakken. Voeg het kokende water, de bouillon en het laurierblaadje toe en breng aan de kook. Temper het vuur, dek af en laat 15 minuten sudderen.

2Haal het laurierblaadje uit de pan en gooi het weg. Voeg de melk, maïspuree en de helft van zowel het bieslook als de peterselie toe. Verdeel de haring met een vork in grote stukken en voeg deze toe aan de soep. Proef de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Breng de soep aan de kook en haal de pan daarna meteen van het vuur, zodat de haring niet te gaar wordt.

3Schep de soep in kommen en garneer elke portie met een beetje van het overgebleven bieslook en de overgebleven peterselie. Serveer de soep direct.

Opbrengst:

4 broodjes