Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
25 min.

Serveer deze snelle en gemakkelijke pastasaus met ravioli, tortellini of je favoriete pasta voor een fantastische doordeweekse avondmaaltijd. Een groene salade en een lekker knapperig brood maken de maaltijd compleet.


Ingrediënten:

  • 1 (500 gr) pak verse kaas ravioli
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gr romatomaten – geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 2/3 (280 gr) potje gemarineerde artisjokharten, uitgelekt
  • 8 eetlepels fijngehakte lente-uitjes

Bereidingswijze:

1Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking

2Terwijl de pasta kookt, bereid je de saus voor: In een grote koekenpan met anti aanbaklaag, verhit je 1 eetlepel olie op een matig tot hoog vuur. Voeg de tomaten, artisjokken, lente-uitjes, knoflook en zout en peper toe. Kook 2 tot 3 minuten, onder af en toe roeren, tot de groenten opgewarmd zijn. Haal van het vuur.

3Giet pasta goed af. Doe in een grote kom en meng met 1 theelepel olie. Voeg de helft van de saus aan de ravioli toe; meng grondig, maar voorzichtig. Breng het geheel over in een serveerschaal. Giet de resterende groentensaus over de ravioli. Garneer met Parmezaanse kaas.

Opbrengst:

6 broodjes