Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
90 min.
Klaar in:
620 min.

De marinade maakt het lamsvlees dieper en voller van smaak dan u ooit hebt gegeten. Laat u niet afschrikken als u de marinade wat vreemd vindt, probeer hem gewoon! Het lamsgerecht dat u bereidt zal ongekend sappig en mals zijn!


Ingrediënten:

  • 125ml sinaasappelsap
  • 250ml witte wijn
  • 60 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels verse tijm, fijngesneden

Bereidingswijze:

1Sinaasappelsap, witte wijn, olijfolie, knoflook, tijm, rozemarijn en peper in een blender mixen. Overschenken in een hersluitbare plastic zak en het lamsvlees toevoegen. Het vlees een laagje marinade geven, overbodige lucht uit de zak persen en de zak sluiten. Minstens 8 uur of een nacht in de koelkast laten intrekken.

2Het lamsvlees minstens 30 minuten voor roosteren uit de koelkast halen. Droogdeppen met een stuk keukenpapier. Het vlees aan beide kanten royaal met zout en peper bestrooien.

3De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 8. 2 roosters in de oven schuiven, 1 in het midden voor het lamsvlees, 1 eronder om het braadvet op te vangen. De braadslee tijdens het voorverwarmen in de oven zetten.

4Het vlees over een niet-ingevet, leeg rooster verdelen met de meest vettige kant naar boven (tijdens het roosteren zal het vet in het vlees trekken). De braadslee onder het vlees schuiven om het braadvet op te vangen. 30 minuten roosteren en de oven verlagen tot 150°C/gasstand 2. Roosteren tot een vleesthermometer in het midden van het vlees 54-57°C aangeeft (ong. 10-12 minuten per 500 gr vlees). Uit de oven verwijderen, losjes met aluminiumfolie afdekken en 10-15 minuten laten staan.

Opbrengst:

10 broodjes