Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
15 min.

De basis voor al die heerlijke recepten met asperges!


Ingrediënten:

  • verse asperges
  • zout

Bereidingswijze:

1Pak de asperges in de linker hand, laat de asperges op een plank rusten.

2Schil de asperges met een dunschiller van ruim een centimeter onder de kop naar beneden, doe dit half over lappend zodat alle schil wordt verwijderd; snijd de onderste 2 centimeter van de asperges af.

3Doe de asperges in een pan of braadslee, voeg water toe tot ze juist onder staan en voeg naar smaak zout toe, dek af met een doek of doe er een (te) kleine deksel op zodat ze niet gaan drijven.

4Breng de asperges op hoog vuur aan de kook en laat 1 à 2 minuten zachtjes koken; verwijder de doek en laat ze in het kookvocht afkoelen; mochten de asperges wat te gaar worden kun je ze voorzichtig uit het kookvocht scheppen en apart van het kookvocht laten afkoelen.

5De asperges zijn zo klaar voor verder gebruik. Stukjes afsnijdsel kunnen voor een soep of saus worden gebruikt; groene asperges hoeven slechts deels te worden geschild, en dienen circa 10 minuten na het koken uit het kookvocht te worden verwijderd.

Opbrengst:

4 broodjes