Voorbereiding:
40 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
60 min.

Viskoekjes vindt iedereen lekker, zowel jong als oud. Ze zijn daarom een uitstekend hulpmiddel om kinderen en kieskeurige eters aan te moedigen vis te eten. Deze koekjes zijn eenvoudig vooraf te bereiden. Leg ze koel weg tot u ze bakt. Serveer de koekjes met gebakken tomaten in de oven, zelfgemaakte frieten en groene groenten.


Ingrediënten:

  • 400 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 375 g witte-visfilets, zoals kabeljauw of schelvis
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper en zout
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 2½ el pesto

Bereidingswijze:

1Doe de aardappelen in een steelpan, bedek ze met kokend water en laat 15 minuten koken, of tot ze zacht zijn.

2Doe ondertussen de vis in een diepe braadpan met antiaanbaklaag, giet de melk erover en breng op smaak. Breng bijna aan de kook, temper dan het vuur, dek af en laat de vis 5-6 minuten zachtjes koken, of tot hij gemakkelijk uit elkaar valt. Haal de vis uit de pan, breek het vlees in stukken en verwijder het vel en de graten. Bewaar de melk.

3Laat de aardappelen uitlekken en pureer ze of plet ze met een vork. Voeg de vis toe aan de aardappelen, samen met de lente-uitjes, de citroenschil, de pesto en 2 eetlepels van de melk, zodat een zacht mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.

4Maak van het vismengsel 8 dikke, platte koekjes en bestuif ze aan beide kanten met de bloem. Doe het ei in een bord en meng de broodkruimels en de kaas in een ander bord. Dompel de koekjes onder in het ei en daarna in de kruimels. Leg ze koel weg tot u ze bakt.

5Verwarm de oven op 190 °C. Leg de viskoekjes op een bakplaat met antiaanbaklaag. Schik de gehalveerde tomaten bij de koekjes op de plaat en bestrooi ze met peper. Laat ze 20 minuten bakken. Serveer de viskoekjes en de gebakken tomaten met de peterselie.

Opbrengst:

4 broodjes