Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
60 min.

Deze maaltijd heb ik een keertje bij elkaar bedacht toen een van mijn vriendinnen kwam eten. Ik zat wat krap bij kas en had geen geld om haar mee uit eten te nemen, dus maakte ik dit Poolse dumplings recept met alle ingrediënten die ik toevallig in huis had. Nu wil ze altijd bij mij komen eten! Daarom dacht ik dus dat het de moeite waard was om dit recept hier te plaatsen!


Ingrediënten:

  • 1 savooiekool, zonder kern en in vieren gesneden
  • 115 gr boter
  • 70 gr verse champignons, gesneden
  • 2 eetlepels kruidenzout
  • 350 ml bier
  • 450 gr kielbasa (Poolse) worst, in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel knoflook, uitgeperst

Bereidingswijze:

1Plaats de kool, boter, en champignons in een grote braadpan met deksel. Breng op smaak met kruidenzout, en giet het bier eroverheen. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur dan medium-laag, dek af, en laat sudderen. Meng, terwijl de kool pruttelt, de kielbasa, knoflook, ui, worcestersaus en balsamicoazijn in een koekenpan. Breng aan de kook op matighoog vuur, en bak tot de uien doorzichtig zijn geworden, ongeveer 5 minuten. Roer de worst bij de kool, plaats deksel terug op de pan, en laat verder sudderen tot de kool gaar is, ongeveer 15 tot 20 minuten.

2Vul, ongeveer 15 minuten voordat de kool klaar is, een grote pan met licht gezouten water en breng deze aan de kook op hoog vuur. Roer er, zodra het water kookt, de pierogi doorheen en breng aan de kook. Kook tot de pierogi boven komen drijven, 5 tot 10 minuten; Giet af en laat uitlekken.

3Verhit de plantaardige olie in een schone koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uitgelekte pierogi toe, en bak aan beide kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten. Voeg de kool en tomatenblokjes toe en schep de gebakken pierogi hierin voorzichtig om, 5 tot 10 minuten.

Opbrengst:

6 broodjes