Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Kaasfondueën geeft altijd zo’n leuke sfeer in huis en het is zo ontzettend lekker! Zeker als je het helemaal zelf maakt.


Ingrediënten:

  • 200 gr paddenstoelen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 25 gr roomboter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 300 ml droge witte wijn
  • 300 gr geraspte emmentaler kaas

Bereidingswijze:

1Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C.

2Bak de ui, knoflook, oregano, en paddenstoelen in een grote koekenpan met de roomboter goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Zet het paddenstoelenmengsel apart.

3Zet een steelpan op hoog vuur en schenk de witte wijn erin. Breng de wijn tegen de kook aan en voeg dan de geraspte kaas in porties toe. Roer steeds goed door met een pollepel tot alle kaas is gesmolten.

4Pak een kom en roer de maïzena en cognac tot een glad mengsel. Roer de paddenstoelen en het maïzenapapje door de gesmolten kaas. Blijf roeren zodat de kaas gaat binden. Je kunt eventueel wat citroensap toevoegen om het beter te laten binden. Laat de kaas goed heet worden.

5Bak de 2 voorgebakken stokbroden goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij het brood in stukjes. Snij ook wat groenten in blokjes, bijvoorbeeld komkommer en tomaat. Zet een fonduepan klaar op een rechaud en schenk de kaas erin. Serveer met de in blokjes gesneden groenten en het brood.

Opbrengst:

4 broodjes