Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
40 min.

Dit is een heerlijk, authentiek dalrecept. Ter variatie kun je aan het einde nog wat kokosmelk toevoegen. Je kunt het ook prima invriezen.


Ingrediënten:

  • 300 gr rode linzen
  • 825 ml water
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 500 gr verse spinazie, gewassen en gesneden

Bereidingswijze:

1Was de linzen en laat ze 20 minuten weken.

2Breng een grote pan water aan de kook en roer zout, linzen, kurkuma en chilipoeder erdoor. Dek af en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Roer de spinazie erdoor en kook nog 5 minuten, totdat de linzen zacht zijn. Voeg meer water toe indien nodig.

3Smelt in een klein pannetje op middelmatig vuur de boter en bak hierin ui, komijn en mosterdzaad aan. Roer regelmatig. Als de ui doorzichtig geworden is, voeg ze dan toe aan de linzen. Roer de garam masala en kokosnoot melk erdoor en warm het gerecht volledig op.

Opbrengst:

4 broodjes