Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Dit is een mooie, kleurrijke winterse salade, perfect als je een inspirerend recept voor wortelgewassen wilt hebben. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 2 rode bieten, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
  • zout en versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C/Gasovenstand 6.

2Leg de in blokjes gesneden groenten (alle blokjes in een vergelijkbare grootte) in een grote braadslee. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met oregano, zout en peper. Meng goed. Verdeel de groenten regelmatig over de braadslee in een laag, zorg dat de braadslee niet te vol wordt (anders wordt de groente gestoomd in plaats van geroosterd!).

3Rooster de groenten in de voorverwarmde oven tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn, in ongeveer 15 tot 20 minuten. Haal uit de oven en ofwel serveer onmiddellijk met verkruimelde feta en de gehakte peterselie, of laat iets afkoelen voordat je de salade klaarmaakt en serveert.

Opbrengst:

2 broodjes