Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
45 min.

Pannenkoeken vallen altijd in de smaak. Deze mild gekruide, kleine exemplaren zijn gevuld met havermout, sappige maïs en doperwten en leveren veel voedingsvezels. Met een salade erbij serveert u een eenvoudige, maar voedzame maaltijd.


Ingrediënten:

  • 75 g bloem
  • 25 g volkorenmeel
  • 1 1/2 theel. bakpoeder
  • 25 g havermout
  • 2 theel. currypasta, of naar smaak

Bereidingswijze:

1Bloem, meel en bakpoeder boven een kom zeven en de zemelen toevoegen die in de zeef zijn achtergebleven. Roer er de havermout door. Vermeng de currypasta met 2 eetlepels melk en roer dit mengsel door de resterende melk.

2Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel. Voeg de eieren en het melkmengsel toe. Werk er geleidelijk het meelmengsel door, zodat u een vrij glad beslag krijgt. (Dit kan ook in een keukenmachine: eieren, melk en currypasta in de mengkom doen en vermengen. Bloem, meel en bakpoeder toevoegen en vermengen tot een glad mengsel ontstaat. Vluchtig de havermout erdoor mengen). 5 minuten laten rusten.

3Bekleed ondertussen een bord met enkele lagen keukenpapier en verdeel daarover maïs en doperwten, zodat ze hun teveel aan vocht verliezen. Schep ze door het beslag. Voeg wat zout en peper toe.

4Een grote koekenpan met zware bodem (liefst met antiaanbaklaag) op matig vuur verhitten. Licht met olie invetten en 3 grote scheppen beslag met enige tussenruimte in de pan scheppen? zoals bij drie-in-de-pan, en de pannenkoekjes 2-3 minuten bakken tot ze goudbruin kleuren. Met een spatel keren en nogmaals 2-3 minuten bakken. Uit de pan scheppen en in een lauwwarme oven warmhouden. Bak op deze manier 12 pannenkoekjes. Serveer ze warm.

Opbrengst:

4 broodjes