Voorbereiding:
45 min.
Bereiding:
70 min.
Klaar in:
175 min.

Gnudi is een soort gnocchi gemaakt van ricotta kaas. In dit geval zijn ze gemaakt van zoete aardappelen en ricotta en ze worden net als gnocchi gekookt en vervolgens geserveerd in een salieboter. Een heerlijke schotel voor de herfst!


Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 eidooiers
  • 250 gr ricotta kaas
  • 75 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C.

2Leg de zoete aardappelen in een ovenschaal en zet 1 uur in de voorverwarmde oven.

3Zodra de aardappelen een beetje zijn afgekoeld, snij je de aardappelen door de helft en schep je de gekookte aardappel eruit. Stamp de aardappelen op een bakplaat fijn en laat ze 30 minuten zo staan.

4Meng de aardappel met eidooiers, ricotta kaas en de geraspte kaas. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot het deeg samenhangend wordt.

5Neem steeds een theelepel van het deeg en rol hier kleine balletjes van ter grootte van een knikker (ze zullen groter worden tijdens het koken). Leg ze op een licht bebloemd oppervlak zodat ze niet aan elkaar vastplakken. Zet ze 1 uur, of liefst een hele nacht, in de koelkast.

6Breng een grote pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Zet het vuur lager, zodat het water nog zachtjes kookt. Voeg de gnudi toe (ongeveer 12 per keer) en laat ze koken tot ze aan het oppervlak komen drijven, na ongeveer 4 minuten. Kook dan nog eens 4 minuten. Haal ze uit het water met een schuimspaan en leg in een kom. Hou ze warm terwijl je de resterende gnudi kookt.

7Smelt boter in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de hele salieblaadjes toe tot ze zacht worden en iets bruin, haal ze uit de pan en zet apart. Voeg de gehakte salie toe en bak deze tot ze bruin zijn. Voeg de gnudi toe en bak tot de gnudi helemaal bedekt zijn met een laagje salieboter. Garneer met de hele blaadjes.

8Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

Opbrengst:

4 broodjes