Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Vanillecupcakes waarin een bruin chocolade ei verstopt zit! Vrolijk Pasen!


Ingrediënten:

  • 12 chocolade paaseitjes, zonder wikkel en ingevroren
  • 190 gr bloem
  • 1 3/4 theelepel bakpoeder
  • 200 gr suiker
  • 115 gr zachte boter
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 120 ml melk

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175°C. Plaats 12 papieren muffinbakjes in een muffinbakvorm. Pak een kom, en meng de bloem en het bakpoeder samen.

2Pak een kom, en mix de suiker en 115 gr boter goed samen. Klop de eieren er één voor één door. Voeg de 2 theelepels vanille-extract toe. Roer de bloem door het eierbeslag, en voeg de melk toe. Goed mengen. Vul elk cupcakebakje voor ongeveer 2/3 met beslag, en druk een bevroren chocolade ei in het midden van elke cupcake. Zorg ervoor dat er nog een klein stukje van het chocolade ei uit het beslag steekt.

3Bak de cakejes in de voorverwarmde oven tot de bovenkant lichtbruin is, en de cakejes terugveren wanneer deze worden ingedrukt met een vinger, 20 tot 25 minuten. Laat cupcakes volledig afkoelen.

4Maak nu het glazuur: Pak een kom, en mix 115 gr boter, poedersuiker en 1/2 theelepel vanille-extract samen. Voeg de melk toe, maar voeg steeds een theelepel per keer toe, tot het glazuur mooi glad is geworden. Roer een kleurstof (naar keuze) door het glazuur en smeer er daarna de afgekoelde cupcakes mee in. Decoreer de cupcakes daarna nog met een paar chocolade eitjes en eventueel een speksliert als hengsel.

Opbrengst:

12 broodjes