Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
80 min.
Klaar in:
100 min.

Een uitstekend gerecht voor een zomerse barbecue. Bereid de spare ribs van tevoren en bak ze af als uw gasten zijn gearriveerd. Ze vragen zich vast af hoe u het vlees zo snel zo lekker mals kreeg.


Ingrediënten:

  • 2-2 1/2 kg spare ribs, in eenpersoons porties gesneden
  • 100 gr boter
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
  • 110 ml gedistilleerde witte azijn

Bereidingswijze:

1De spare ribs in een braadpan of braadslee onder licht gezouten water zetten en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en 1 uur laten sudderen tot het vlees zacht is maar nog niet van het bot valt. Van het vuur halen en afgieten.

2Terwijl de spare ribs sudderen in een kleine sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Ui en knoflook daarin bakken tot de ui zacht is. Van het vuur halen.

3In een blender 225 ml water, azijn, ketchup, barbecuesaus en citroensap mengen. De gesmolten boter toevoegen en 1 minuut pureren. In de sauspan gieten en op smaak brengen met zout en peper. Aan de kook brengen en van het vuur halen.

4De gekookte spare ribs in een braadslee leggen en met de saus overgieten. Afdekken en minstens 2 uur (of een nacht) in de koelkast zetten.

5De barbecue matig heet laten worden.

6Het rooster met olie invetten. De spare ribs 10-20 minuten onder regelmatig draaien en marineren lekker bruin roosteren.

Opbrengst:

10 broodjes