Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
65 min.

Dit smaakvolle recept heb ik bedacht om een overvloed aan tomaat en courgette uit eigen tuin te verwerken. Ik had geen pastasaus in huis en voegde zodoende de kruidenmix aan de groenten toe. Zelfs mijn dochter en haar kieskeurige vrienden eten het!


Ingrediënten:

  • 1 middelgrote courgette, in lengterichting gehalveerd en in plakjes
  • 120 gr verse spinazie
  • 2 portobello paddestoelen, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 50 gr rode ui, fijngesneden
  • 120 gr mozzarella, apart te verwerken
  • 120 gr feta, verbrokkeld
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23 cm licht invetten met olijfolie.

2In een grote kom courgette, paddestoelen, spinazie, knoflook, rode ui, 1/2 van de mozzarella en alle feta door elkaar scheppen. Olijfolie en balsamico erover druppelen en basilicum, oregano, suiker, zout en peper erdoor roeren. Tot een gelijkmatig mengsel roeren.

3Een laag lasagnevellen over de bodem van de ingevette bakvorm verdelen. Leg daarover een laagje tomaat met vervolgens een royale laag spinaziemix. Het geeft niet als het veel lijkt, de spinazie slinkt tijdens het bakken. Plakken tomaat over de spinaziemix leggen en een volgende laag lasagnevellen. Verdeel een nieuwe laag tomaat over de vellen en herhaal de lagen tot de bakvorm vol is. Als laatste een laag groenten en die bedekken onder een laag resterende mozzarella.

435-45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de lasagnevellen en groenten gaar zijn. Een paar minuten laten rusten en vervolgens snijden en serveren.

Opbrengst:

6 broodjes