Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
60 min.

Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten. De quinoa en linzen worden gekookt in ananassap wat een lekkere frisse smaak geeft aan het gerecht. In plaats van quinoa kun je ook bulgur of zilvervliesrijst gebruiken.


Ingrediënten:

  • 1 blik (225 gram) ananasstukjes, bewaar het sap
  • 100 gram quinoa
  • 100 gram linzen
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 theelepels kerriepoeder

Bereidingswijze:

1Giet het ananassap in een maatbeker en voeg genoeg water toe tot je 480 ml vloeistof hebt. Zet de ananasstukjes apart. Giet het ananassap in een steelpan en voeg de quinoa en linzen toe. Breng op smaak met zout, zwarte peper en kerriepoeder. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat sudderen tot de linzen en de quinoa al het water hebben opgenomen, ongeveer 30 minuten. Voeg de kokos toe en laat nog eens 5 minuten sudderen.

2Voeg de ananasstukjes, pecannoten en ui toe en bak kort om alles op te warmen. Bestrooi met koriander om te serveren.

Opbrengst:

4 broodjes